Saturday, October 27, 2012

I-CITY



Tumpang lalu..tumpang lalu..hari ni aku nak beritahu berkenaan I-city tempat yang

x asing lagi yang terletak di shah alam..mest ade diantara korang yang dah penah


pegi.kan..kan.. TAPI kepada seseiapa yang tidak penah pegi lagi, boleh lah sign up

dulu di website ini..ade promosi lagi 2..CEPAT2!!!

CLICK LINK DI BAWAH:

I-CITY PROMOTION

Wednesday, October 3, 2012

Kawen, kawen dan kawen..



haihh,sejak menjak ni ramai kawan2 aku yang da kawen, ade yang dah bertunang macam2 lagi lah..huhu

kadang2 aku terfikir bilalah giliran aku pula..rase jeles menebal pulak kan bile tengok kawan bahagia

dengan pasangan dorang..MAKCIK STRESS TAU!!..

malas la nak taip.penat jari ni..kbye.

Akan datang~



Aku kembali setelah sekian lama xmengupdate kn diri ke dalam blog ini..huhu..BZ..BZ..BZ..2 la

jawapannya bukan Zzzzzz.OK..kali ini entri aku berjudul "akan datang" , aku xsabar nak menunaikan..

huhu.dah lama aku impikan saat ini..dulu hampir2 aku pergi tapi disebabkan masalah tertentu, terpaksa

lah cancel last minit..huahuhuaa...cedihnyer mase 2 bile aku ditinggalkan sorang2 di Malaysia...

harap2 la doa aku untuk ke sana dimakbulkan,aminn:-)..InsyaAllah tahun 2014 bila aku da tamat

latihan industri nanti..tapi sebelum 2 kena lah buat persediaan diri, mane lah kot2 terlupa ayat

bacaan ke. Rasa macam xsabar nak abis blaja,kadang2 rasa stress sangat2..walaupun nampak

steady tapi hanya Tuhan je yang tahu ape yang ade kat dalam hati aku ni..banyak perkara nak

difikirkan..ni serba sedikit gamba2 family ketika mereka mengerjakan umrah..SYOK GILER~~




i'm coming soon!!.InsyaAllah..

Tuesday, July 31, 2012

Love it!


Dulu kala..melayan perasaan sambil dihujani air mata..*seandainya aku berada dalam watak itu..










Terkini...






Friday, July 27, 2012

♥Memorial DPM♥





Pusat Bowling Ole-ole Monterez Golf Club, Subang










Nak tahu ape DPM?.sebenarnya nama 2 merupakan kos yang aku ambil masa di politeknik

shah alam dulu *Diploma Pengajian Pengurusan* banyak kenangan aku dengan kawan-kawan 

kelas termasuklah kawan jabatan yang lain..nak dijadikan cerita hampir semua orang 

(tapi taklah semua) masa batch aku yang aku kenal..hehe..yelah dulu masa sekolah menengah aku 

sekolah teknik ambil kos awam tapi masuk je politeknik ambil kos pengurusan, kawan lama aku 

boleh kata semuanya kat c2..mencabar betul..blur giler masa 2 tp aku cuba sedaya yang mampu, 

akhirnya dapat jugak buat yang terbaik..merasa la jugak pointer dekan, hehe..banyak juga 

perubahan aku sepanjang belajar kat sane. Antaranya cara belajar yang smart yang kadang2 

tak smart,haha..fesyen, jalan-jalan, makan, perangai kawan yang baik dan tak baik..(kawan2 

aku semuanya baik tau, sayang korang)..kawan kelas yang sporting, macam-macam lagi lah..

Syukur sangat aku dapat kawan yang baik, ape-ape hal mesti kami bersama.. Walaupun ada 

suka duka tapi itu tak memadamkan persahabatan kami sehingga sekarang ni, hehe..


Politeknik Shah Alam tercinta~


                                                             Bandar Utama, Damansara


Dinner~SACC, Shah Alam


                                                         Zaman memakai blazer~Sem 1


                                                 Di sini jugalah aku berkenalan dengan Si Die♥

Haishh..sebenarnya banyak lagi nak tunjuk ni tapi aku rasa setakat ni je la ye, banyak sangat la

kenangan dengan dorang ni,hehe..MISS YOU SO MUCH

Thursday, July 26, 2012

Terbaiklah!.


Seperti yang dijanjikan akan ade mid exam ari nie, setting tempat baik punyer..yang tak datang 


jadi datang sampai penuh kelas..haha..muka yang aku tak pernah nampak dalam kelas tibe-tibe

ade..pelik2..hehe..kemudian, lect pun masuk dengan selambanyer ajar bab yang seterusnya..


kami semua tertanya-tanya kan ade exam ari nie,die lupe ke??.pas2 kami semua cakap "ari nie 


ade exam prof", die pun jawab "saya lupe la bawak kertas"..adoi..hampa giler r tadi, ingat da 


lepas beban tapi tak lepas-lepas jugak..huhu..exam ditangguhkan dan akan diadakan pada selasa 


depan..hurmm...takpe prof, kami semua sayangkan prof  *dalam hati bengang je tapi sabar* 


macam lagu akim pulak dah..haha

exam batal -__- * prof kate jgn update status tp da update ^^ hehehehe 

Wednesday, July 25, 2012

Apa itu B1A4..


Unik la name 2..kalau nak tahu nama B1A4 diambil kerana membernye yang satu bergolongan 


darah B dan keempat member yang lain bergolongan darah B. (*boleh lak cam2 ek)hehe..


mereka juga salah satu artis korea (k-pop) yang meningkat naik..Lagu-lagu mereka semuanyer 


best2, happening..hehe..dah la cute, handsome lagi..waaa...dalam banyak2 lagu, aku paling suke 


lagu baby gudnight..lagu 2 cute sangat..

 



Jung Jin Young
Vocal, Leader
18 November 1991



Shin Dong Woo
Vocal, Rap
16 June 1991









Cha Sun Woo
Rapper
5 September 1992








Lee Jung Hwan
Main vocal
20 March 1992











Gong Chan Shik
Vocal
14 August 1993









Muda-muda lagi dorang ni, baye adik aku pulak 2..huhu...

aku paling minat kat Shin Dong Woo

hehe..untung la ramai gurlz kat luar 2 minat kat korang..ape-ape pun gudluck!!..





Tuesday, July 24, 2012

Punca Kekuatanku


Mereka-mereka inilah yang menjadi sumber inspirasiku dan kekuatan aku untuk aku teruskan 


kehidupan serta berjaya dalam bidang yang aku ceburi..Aku tidak akan lupa jasa mereka yang 


telah mengajar aku erti kasih sayang, tabah, sabar dan dugaan hidup..Aku juga berharap agar 


ibu bapaku sentiasa sihat, hubungan aku dengan dia berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan 


seterusnya akhir hayat, persahabatan antara aku dengan rakan-rakan tidak pernah putus serta 


keimanan aku terhadap penciptaku..InsyaAllah...:-)




Sentiasa Bersyukur


Kalau hari ini kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,


Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama 


sekali Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,

Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk 



dimakan Ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam

kesusahan,Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan

bahawa kita masih hidup


Marilah kita menjadi orang yang bersyukur atas segala nikmat dan


kurniaan yang Allah berikan kepada kita 




p/s : Kata-kata ini untuk diri aku juga 





Monday, July 23, 2012

Misi bermula


jeng jeng jeng...maka bermula lah episod aku dan buku..arrrggghh..stress stress 


*sila lukis...huhu..exam makin hampir, buku pun tak stat bace lagi..ape nak jadi ngan 


aku ni..sbar je la,hehe..


xde la sampai camni pun,hehe..(bace sambil blogger)..ni ulat buku namenyer, banyak sangat

buku budak ni bace..2 subjek je pun tp betul-betul nak skor A+..acecece...

Sunday, July 22, 2012

Bersabarlah..




Hidup ni sentiasa penuh dugaan dengan cabaran, ape-ape masalah kena selesaikan dengan cara yang baik..walaupun macam-macam masalah datang, aku akan harungi dengan penuh sabar dan tabah..sentiasa tabahkan hati walau ada tikanya terluka perasaan..tapi bagi aku, itu bukannya penghalang untuk aku kecapi bahagia...:-)


Saturday, July 21, 2012

Hafalan Shalat Delisa...




syahdunyer tengok cite ni, cite paling pernah aku tengok..sampai terkeluar air mata:-( takleh nak tahan dah,  terkeluar jugak..walaupun da tengok banyak kali tapi tak jemu pun..paling sedih bile babak delisa,uman dengan ayah uman mase diberitahu yang umi uman sudah dijumpai.. 
*kenapa semua orang tinggalkan delisa, kak fatimah, kak zahra, kak aisha, pakcik smith, kak sophie, ummi...


syukur sangat2 ada family yang sayangkan diri ini..:-)




Lagu ibu


Lembut kukenang, kasihmu ibu
Di dalam hati ku kini menanggung rindu
Kau tabur kasih seumur masa
Bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
Bersusah payah, oh ibu jaga diriku
Sakit dan lelah tak kau hiraukan
Demi diriku, oh ibu buah hatimu

Tiada ku mampu, membalas jasamu
Hanyalah do’a oh di setiap waktu
Oh ibu tak henti kuharapkan do’amu (2x)
Mengalir di setiap nafasku (2x)

Ibuuuuuuuuuuuuuu……….. (3x)
Lembut kukenang, kasihmu ibu
Di dalam hati ku kini menanggung rindu
Engkau tabur kasih seumur masa
Bergetar syahdu oh di dalam nadiku

Indah bercanda denganmu ibu
Di dalam hati ku kini slalu merindu
Aakit dan lelah tak kau hiraukan
Demi diriku, oh ibu buah hatimu

Tiada ku mampu, membalas jasamu
Hanyalah doa oh di setiap waktu
Oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x)
Mengalir di setiap nafasku (2x
Ibuuuuuuuuuu…….. (3x)

1st day puasa



Alhamdulillah...selamat sudah sahur tadi bersama family..:-) tak sangka dah  masuk bulan ramadhan..berlaukkan ayam rendang dengan telur asin,wahh!!..sedap sekali...macam nak raya pulak..harap2 tahun ni dapat puasa penuh,InsyaAllah...kepada kawan2 kalau ade masa terluang boleh la kite buka puasa bersama ye..da lama kite tak makan bersama kan,kangan bangat sama kalian semua,hehe...sekarang ni jugak da boleh tengok rancangan jejak rasul kat tonton.com kalau tak sempat nak tengok kat tv..hari niaktiviti aku nak siapkan nota untuk mid exam n  studi,kejap je rase..*dah name pun short sem..



Wednesday, July 18, 2012

Bulan Ramadhan Bulan Mulia....

Lagi bebarapa hari je lagi nak pose, nasib baik la pose ganti da abis...fuhh!!..lega:-)..kena kurangkan gosip ni, hehe..at the same time jugak,aku kena balik uma tolong mak aku buat persiapan raye n wedding akak aku nanti...buat kat uma je..cian mak aku, mesti die penat mase pose ni...adik2 dah la blaja jauh..honeymoon la mak ayah aku kat uma 2,hehe...*xpe la mak,nanti kalau ija balik,ija tolong ye..huhu....



p/s : renung renungkn dan selamat beramal..
-Dr Izzi-

Tuesday, July 17, 2012

Anak kampung..

dah ade balas rupenyer lagu ni..hehe
http://www.youtube.com/watch?v=frp5jEKiuUo

Search from now..

Xsangka dah nak msuk bulan pose...harap2 sumenyer berjalan dengan lancarnya..perjalanan pun msih panjang lagi..dok fikir bile la nak kwen ni *termenung seketika,
kawan2 pun ramai nak kawen, kalau tengok wall dorang ade je status baru..xpela.mungkin belum mase aku lagi.2 tandanye soh die kumpul duit,haha..nasib la kan..sekarang ni aku ngah cari pelamin yang sesuai untuk wed aku nanti,cewaahhh...(bile la pulak kan ko nak kawen)..kalau boleh nak macam ala ala taman..nampak sweet,hehe..*mule la nk berangan..



lebih kurang camni la reka bentuknye..hehe..cantik kan..tapi nanti aku nak gubah cikit..xtahu la ape jadi nanti klau aku yang gubah,hahaha...sebelum ni aku ngan die ade tengok perabot2 untuk rumah, lagi la xsabar kan nak kawen..xpe,slow2 k..kalau ade jodoh ade la,huhu..harap2 perkenalan yang panjang ni sampi ke jinjang pelamin n sampai anak cucu...hehe:-)hopefully...dream come true..